Keistimewaan Protein ESP | Vitamin Cerdik Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Generic License.

Saturday 24 May 2014

Keistimewaan Protein ESP

Keistimewaan ESP

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 70an. 


Dimana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengatahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.



Apa pentingnya pengambilan protein?

Pentingnya pengambilan Protein

ESP ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. 


Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non GMO" (non genetically modified organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. 

Kandungan utama ESP adalah kacang soya non GMO

Tambahan pula, setiap 850gm (1 tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.


ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. 


Sangat sesuai untuk semua peringkat umur - tua dan muda. Manakala kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis.



Contoh kadar GI bagi makanan

Kesihatan anda dan Indeks Glisemik


Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tanpa kolestrol, tanpa asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.


Manfaat utama


Keperluan Pengambilan Protein ESP

1. Awet muda - asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.


2. Baik untuk hormon - kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.


3. Baik untuk prostat - genestein yang terkandung dalam kacang soya terbukti berkeupayaan mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.


4. Kulit remaja - merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangka  kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.


5. Pembekal tenaga - membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia  baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.


6. Membaiki pigmentasi - membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, memperbaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.


7. Membaiki memori - meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.


Testimoni pengguna ESP

ESP sebagai milk booster, kulit cantik


Testimoni berpantang dengan ESP

Testimoni set berpantang

Testimoni ESP rawat kulit bermasalah

ESP bantu pekatkan susu, kulit cantik

ESP untuk kuruskan badan

ESP teman berpuasa, lebih bertenaga



Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919
Konsultansi percuma